2013. június 15., szombat

Lilafüge lepénye édesköménnyel, spenóttal és kecskesajttal

Hozzávalók:
  • 1 csomag levelestészta
  • 2 édeskömény gumó
  • 15 dkg spenót
  • 1 csomag újhagyma
  • 6-8 db koktélparadicsom
  • 5-7 dkg lágy kecskesajt vagy egyéb natúr sajtkrém
  • nagy szemű tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • ánizskapor az édesköményről
  • 1 ek olívaolaj
Elkészítés:


  1. Egy serpenyőben üvegesre párolom a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt édesköményt.
  2.  Rádobom a spenótot és épp csak összeforgatom, el is zárom alatta a lángot. Sózom, borsozom, ha gyerek nem eszik belőle egy kis cayenne borsot is szórok rá.
  3. A levelestésztát sütőlapra teszem (olyat szoktam venni, ami eleve sütőpapírba hengergetve jön, így azzal sem kell bajlódni), egy kevés jó minőségű olívaolajat csepegtetek rá, ráhalmozom az édesköményes keveréket, a félbevágott koktélparadicsomokat és kanalanként adagolva a kecskesajtot. 
  4. Philadelphia krémsajttal is készítettem már, azzal is nagyon jó, ha valaki nem szereti a kecskesajtot. 
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, 15 perc alatt készre sütöm. A sütőből kivéve megszórom az apróra vágott ánizskaporral, tekerek rá egy kis borsot és szórok rá még egy kevés sót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése