2013. június 17., hétfő

Pak choi és karalábé bulgurral sütve

Újabb 15 perces wokos étel.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csirkemellfilé
  • 1 csurgatás paradicsomlé
  • 1 karalábé
  • 1 pak choi
  • 1 nagy fej hagyma
  • bazsalikom
  • borsikafű
  • bors
  • olívaolaj
  • egy bögre bulgur
Elkészítés:

  1. Főzzük meg a bulgurt bő vízben. Én kétszeres vagy háromszoros vízben szoktam megfőzni, a jázmin rizshez hasonlóan. Hagyom, hogy felforrjon, majd fedő alatt, alacsony lángon még főzöm kb. 5-10 percig. Majd jól bebugyolálom törlőkendővel, hogy minden hő bent maradjon, és állni hagyom egy negyed órát.
  2. A csirkemellet pici kockára vágom, és egy wokban jól átsütöm olívaolajon. Sütés közben sózom, borsozom, ízesítem a fűszerekkel.
  3. A karalábét, a pak choit és a hagymát közel egyforma darabokra vágom, és a húshoz adom, amikor az már szinte átsült.
  4. Összesütöm a zöldségeket és a húst, majd hozzáöntöm a főtt bulgurt. 
  5. Addig sütöm, amíg az összes nedvesség elpárolog a bulgurról.
  6. Újra fűszerezem, és máris tálalom.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése