2013. június 9., vasárnap

Red giant-mángoldos tofutekercsek zöldfűszeres sült burgonyával és céklával

Egy újabb "egyenesen a dobozból" vasárnapi ebéd Zsuzsa konyhájából. Teljesen vegán!




Hozzávalók:

  • 7-8 nagy levél red giant vagy mángold (nálam vegyesen)
  • 1 adag füstölt tofu
  • méz
  • mustár  

  • bors
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • újburgonya
  • bébicékla (szárával együtt)
  • olívaolaj
  • újhagyma
  • pak choi
  • mángold
  • 1 paradicsom/paradicsomlé
  • szezámmag
  • néhány ek. szójaszósz

Elkészítés:
  1. A tofukat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és olívaolajban megsütjük. 2-2 percig oldalanként.
  2. Egy tálra félretesszük a tofut. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és mézzel.
  3. Egy lábas sós vizet felforralunk. A red giant és mángold leveleket egyesével 1-1 percre (vagy még annál is rövidebb időre) a forrásban lévő vízbe mártjuk, majd tálcára tesszük őket. Én a szárakat is rajtuk hagytam.
  4. A tofukat szépen elhelyezzük egyesével a levelek közepében, majd szépen feltekerjük őket.
  5. Egy tűzálló tálba olívaolajat löttyintünk, és szépen felsorakoztatjuk a tekercseket.
  6. Közben megmossuk az újhagymát, a maradék mángoldot, pak choi-t és red giant leveleket. Felaprítjuk őket, és egy pici olívaolajon megfonnyasztjuk a színes egyveleget. Egy paradicsomot vagy egy dl paradicsomlevet adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, majd jöhet egy marék szezámmag és egy kis szójaszósz. Összesütjük, és már kanalazhatjuk is a tekercsek tetejére.
  7. A sütőt előmelegítjük, és kb. 10 perc alatt készre sütjük az ételt.
  8. A burgonyát és a céklát közel egyforma méretűre vágjuk, és forró olajban kisütjük. Kiszedjük egy szalvétára/papírtörlőre, és zöldfűszerekkel (kakukkfű, borsikafű) bőven megszórjuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

2 megjegyzés:

  1. Hát ez egy költemény!!! :) Köszönjük Zsuzsa hogy megosztottad a dobozból születő receptkölteményeidet velünk, reméljük inspirálóan hat a zöldség közösségre is a kreatív szezonális konyhád ...a kertészetekre már biztosan jó hatással volt :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm :))) Szeretek komponálgatni ilyen remek alapanyagból. Olyan nagy öröm!

    VálaszTörlés