2013. június 14., péntek

Mángoldos-édeskömény spagetti parmezánnal

Egy ígéretes recept egy futkosós hétvégére:

Hozzávalók: 
  • 1 édeskömény a levelével együtt
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma (vékonyra reszelve)
  • 300 g mángold (felaprítva)
  • 75 g aszalt paradicsom
  • 4 ek balzsamecet
  • 1 dl zöldségleves
  • spagetti
  • 10 dkg parmezán (reszelve)
  • bors
  • pici szerecsendió
Elkészítés:
  1. Az édeskömény vágjuk szeletekre.
  2. Melegítsük fel az olaj felét egy serpenyőben, majd dobjuk rá a vöröshagymát és az édesköményt. Kb. 10 perc alatt pároljuk meg.
  3. Adjuk hozzá a mángoldot, és 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg a leveleket.
  4. Jöhet a leves. Lassú tűzön teljesen pároljuk el.
  5. A mángoldnak puhának kell lennie.
  6. A spagettit főzzük meg közben, és ha kész, igyekezzünk melegen tartani.
  7. Amikor a mángolt megpuhult, keverjük hozzá a spagetti felét a fele sajttal.
  8. Ízesítsük sóval, borssal, szercsendióval.
  9. Szedjük egy szép tálba, majd adjuk hozzá a maradék spagettit és parmezánt.
  10. Azonnal tálalható!
Forrás: Vegetariánus ételek - Paul Gayler (Mérték Kiadó)


2 megjegyzés:

  1. Jövő héten úgy tűnik hogy lesz mángold és édeskömény is egyszerre a dobozban;) Igyekszünk...illetve szólunk a katicabogár lárváknak, hogy igyekezzenek legyőzni a levéltetveket amik invázió szerűen megtámadták a mángold növényeinket a párás idő miatt! (De a lényeg hogy végül is rekord mennyiségű katicalárvánk van az idén akik jól végzik a dolgukat!!!! 50 db / növény kb:)

    VálaszTörlés
  2. Húúú, csak fél füllel hallottam a múltkor, hogy Laci mesélt valakinek az invázióról. Én szurkolok a katicáknak. Eddig olyan hibátlan volt a mángold, remélem, győznek a kis pöttyösök! Ez a recept nekünk lett kitalálva.

    VálaszTörlés