2013. június 3., hétfő

Paszternák püré

Hozzávalók:
  • paszternák / pasztinák
  • tej vagy tejszín
  • bors
Elkészítés:
  1. A megtisztított paszternákot kockákra vágom és egy edényben kevés sóval, annyi tejben (így kevésbé kalóriadús), vagy tejszínben (így krémesebb, sokkal finomabb), hogy éppen ellepje, lassú tűzön, hogy épp csak pöszörögve főjön és szépen kiadja az édes ízét, megfőzöm. 
  2. Ezután a főzőlevével együtt pürésítem, tekerek bele borsot és kézi mixerrel, vagy habverővel krémesre habosítom. 
  3. Van, hogy a főzővizébe teszek egy fél, kettéhasított vanília rudat, vagy a pürébe reszelek parmezánt, úgy még különlegesebb az íze. 
Melegen köret (pld. sült csülök mellé), hidegen kivájt koktélparadicsomba töltöm, vagy rozskenyér pirítósra kenem.

Forrás:
http://www.gabojsza.hu/2010/10/paszternak-pure.html

2 megjegyzés: