2013. május 3., péntek

Angolos sóskaleves zöldborsóval

Hozzávalók:

  • 1 ek olaj
  • 1 felaprított vöröshagyma
  • 1 szem felkockázott burgonya
  • 300 g friss sóskalevél
  • fél liter zöldség alaplé
  • 1/2 liter tej (növényi tej)
  • 1 ek tejföl (tejszín/növényi tejszín)
  • 100 g zöldborsó (fagyasztott)
  • bors

Elkészítés:

  1. Kisebb, gyengébb levelekből készítsük. A nagy levelekből távolítsuk el a vastag ereket.
  2. Az olajat melegítsük fel, adjuk hozzá a hagymát és a burgonyát, és süssük össze őket. Öntsük fel a zöldséglével, a tejjel, és főzzük puhára a zöldségeket 10-15 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk. A főzés utolsó 2 percében adjuk hozzá a sóskát és a tejszínt/tejfölt.
  3. Adjunk hozzá még vizet, ha túl sűrűnek találjuk a levest.
  4. Adjuk hozzá a zöldborsót, és anélkül, hogy felfőznénk a levest, alacsony lángon még főzzük 3-5 percig.
  5. Hidegen és melegen is tálalhatjuk. Krutonnal és finomra aprított sóskalevelekkel még feldobhatjuk.

1 megjegyzés: