- 1 ek olaj
- 1 felaprított vöröshagyma
- 1 szem felkockázott burgonya
- 300 g friss sóskalevél
- fél liter zöldség alaplé
- 1/2 liter tej (növényi tej)
- 1 ek tejföl (tejszín/növényi tejszín)
- 100 g zöldborsó (fagyasztott)
- só
- bors
Elkészítés:
- Kisebb, gyengébb levelekből készítsük. A nagy levelekből távolítsuk el a vastag ereket.
- Az olajat melegítsük fel, adjuk hozzá a hagymát és a burgonyát, és süssük össze őket. Öntsük fel a zöldséglével, a tejjel, és főzzük puhára a zöldségeket 10-15 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk. A főzés utolsó 2 percében adjuk hozzá a sóskát és a tejszínt/tejfölt.
- Adjunk hozzá még vizet, ha túl sűrűnek találjuk a levest.
- Adjuk hozzá a zöldborsót, és anélkül, hogy felfőznénk a levest, alacsony lángon még főzzük 3-5 percig.
- Hidegen és melegen is tálalhatjuk. Krutonnal és finomra aprított sóskalevelekkel még feldobhatjuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (ford.) - http://www.lavenderandlovage.com/2012/03/herbs-on-saturday-english-cream-of-sorrel-soup-with-peas.html
Jelentem, elkészítettem, és szupernek találtam!
VálaszTörlés