Készülnek ám édességek is a dobozból. Isteni édes volt a kapott répa, így gondoltam, egy répatorta még beleférhet. Nagyon egyszerű elkészíteni ezt a sütit. Vegyünk elő egy 2,5 decis bögrét, és az alapanyagokat azzal mérjük ki!
Hozzávalók:
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- fél bögre barna cukor (ha csokival díszítjük, csökkenthetjük a cukor mennyiségét)
- 2 tojás
- 3/4 bögre olaj
- 1 tk szódabikarbóna
- fél bögre mazsola
- fél bögre darált dió vagy mandula
- Bourbon vaníliapor/vanília eszencia
- egy pici rum (elhagyható)
- 1,5 bögre reszelt répa
- fahéj
- szerecsendió
- csipet só
- 1 tábla fehér csoki (a tetejére - olajjal felolvasztva)
Elkészítés:
- Keverjük habosra a cukorral a folyékony összetevőket (olaj, tojás). Vegyítsük a száraz összetevőket egy másik tálban, majd a lisztes egyveleget apránként adagoljuk a folyékony keverékhez.
- Végül adjuk hozzá a répát és a fűszereket.
- Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát. A formától függően - mennyire terül szét a tészta - süssük 30-45 percig 180 fokon.
- Tűpróbával teszteljük, hogy megsült-e.
- Az olvasztott csokit és a díszítést csak akkor tegyük rá, amikor már teljesen kihűlt a sütemény.
Ez az adag egy viszonylag laposabb tortához elegendő. Duplázhatjuk a mennyiséget, ha magasabbat szeretnénk, vagy meg akarjuk tölteni.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Megsütöttem, és mondhatom csak egy hibája van: hamar elfogy. :)
VálaszTörlésIgen, ez nálunk is így történt :)))
VálaszTörlésIgen :)) Ez lesz ma is. Már sül....
VálaszTörlésDe jo,bajban voltam mi legyen a torta a zsúrra :) kiprobalom.koszi Zsuzsi
VálaszTörlés