- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg kenyérliszt
- 2 csapott tk. só
- 0,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl tej
- 2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tk. cukor
Elkészítés:
- A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. Ha ragacsos, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá.
- Kelesztőtálba duplájára kelesztjük.
- Lisztezett felületre borítjuk. Cipót formázunk belőle, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire ültetünk.
- Letakarjuk, én ráborítottam a kelesztőtálat, és ismét hagyjuk duplájára kelni. Ezalatt sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A megkelt tésztába az ujjunkkal mintázzuk. Kicsit beolajozzuk a kezünket és először körbe, majd a közepébe nyomjuk a mintát.
- Lekenjük felvert, egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, fekete szezámmal vagy nigella maggal és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson hűtjük ki.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése