2013. május 21., kedd

Spenótos-ricottás farfalle


Hozzávalók 4 főre:
  • 250 g ricotta
  • 500 g spenót
  • 1 cs farfalle tészta (500 g)
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 5 ek tejföl
  • 150-200 g reszelt sajt
  • bazsalikom
  • fehérbors
  • olívaolaj
Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
2. Kis olívaolajon, alacsony lángon megdinszteljük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot és pár percig kevergetjük.
3. A kifőtt tésztát összekeverjük a spenóttal, ricottával, tejföllel, fűszerekkel, majd egy sütőtálba kanalazzuk és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
4. Előmelegített sütőben 180 C˚-on addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje (kb. 20 perc).
5. Tálaláskor langyos tejföllel meglocsolhatjuk.

Forrás: Egri Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése