Hozzávalók 4 főre:
- 250 g ricotta
- 500 g spenót
- 1 cs farfalle tészta (500 g)
- 1 nagy fej fokhagyma
- 5 ek tejföl
- 150-200 g reszelt sajt
- bazsalikom
- fehérbors
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
2. Kis olívaolajon, alacsony lángon megdinszteljük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot és pár percig kevergetjük.
3. A kifőtt tésztát összekeverjük a spenóttal, ricottával, tejföllel, fűszerekkel, majd egy sütőtálba kanalazzuk és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
4. Előmelegített sütőben 180 C˚-on addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje (kb. 20 perc).
5. Tálaláskor langyos tejföllel meglocsolhatjuk.
Forrás: Egri Ági
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése