- 25 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb darab póré
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 paszternák
- 1 karalábé
- 30 dkg csicsóka
- 1 liter alaplé
- 1-1,5 dl tej (akár növényi)
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve
- szárított tárkony
- só, bors
Elkészítés:
- Egy sárgarépát lereszelünk, majd a vajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és pórét, majd megpároljuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A csicsóka kivételével hozzáadjuk a többi apróra vágott zöldséget, és összesütjük őket.
- Jöhet az alaplé, majd így főzzük 10-12 percig.
- Hozzáadjuk az apróra vágott csicsókát, és tovább főzzük kb. 5 percig.
- Legvégül tárkonnyal ízesítjük, majd következzék a citromlé, a tej és a tejszín.
- Felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Forrás: Dudik Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése