A spárgához:
- fél kg spárga
- 2,4 dl víz
- 100 g kukoricaliszt
- 75 g fehér liszt
- 50 g kukoricakeményítő
- 1 tojás
- fél tk só
- olaj a sütéshez
- dijoni mustár
- friss kapor
- méz
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és tegyünk bele egy hőálló tálat.
- Állítsuk össze a tésztát a vízből, a lisztekből, a keményítőből és a tojásból. Adjuk hozzá a sütőport és a sót. Jól keverjük össze az alapanyagokat.
- Mártsuk a spárgát egyesével a tésztába, majd hármat vagy négyet süssünk ki egyszerre. Ne tegyünk többet az olajba. 3-4 percig süssük őket, majd helyezzük papírtörlőre a kész spárgákat, és aztán tegyük azokat a sütőbe a hőálló tálba, hogy melegen tudjuk tartani, amíg kisütjük valamennyit. A hőmérsékletet ekkor már vegyük lejjebb.
- Készítsük el az öntetet is.
- Tálaljuk együtt, még melegen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése