Hozzávalók:
- 40 dkg rigatoni
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 2 szál újhagyma
- 2 ek parmezán
- 1,5 dl tejszín
A spenótgolyóhoz:
- 30 dkg spenótlevél
- 1 tojás
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 ek parmezán
- 3 ek olívaolaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
- A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
- A spenótot felaprítjuk, összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, fokhagymával és parmezánnal.
- Sóval, borssal ízesítjük, és jól formálható masszát készítünk. Kisebb golyókat formázunk, és átsütjük őket serpenyőben felhevített olajon.
- A szószhoz felhevítjük az olajat, megdinszteljük az újhagymát, rádobjuk a fokhagymát. Végül rádobjuk a zöldborsót is, és így megpároljuk a zöldségeket.
- A mártást megszórjuk parmezánnal, majd felöntjük tejszínnel.
- Végül a mártáshoz keverjük a kifőtt tésztát és a spenótgolyókkal tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa - Nők Lapja Konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése