2013. május 30., csütörtök

Pármai sonkás pizza ruccolával

Pizza tészta és szósz alaprecept

Hozzávalók 4 nagy pizzához:
  • 50 dkg BL55 liszt
  • 50 dkg BL80 liszt (ha nincs, akkor az egész mehet BL55-ből)
  • kb 5 dl langyos víz
  • 1 zacskó élesztő
  • 2-3 tk só
  • 1 tk méz
  • 1/4 dl olíva olaj (bár az íze isteni, ha sok kerül a tésztába, elnehezíti)
Elkészítés:
  1. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrok. Boschmami segítségével e1-es fokozaton 4-5 perc - amíg a tészta hozzávalói összeállnak - majd 2-es fokozaton 6-8 perc, amíg klassz rugalmas lesz.  Ezután kelesztem legalább 4 órát.
  2. A sütőt 250 fokra melegítem.
  3. Felhasználás előtt már nem gyúrom - annyira sem, mint a kenyeret - csak lecsípem a negyedét és már nyújtom is. Kb 26-28 cm-es lappá nyújtom. Mehet a rávaló, majd sütőben 250 fokon 10-12 perc alatt megsütöm.
Hozzávalók a szószhoz:
  • kb 140-150 gr sűrített paradicsom (legyen minél magasabb a paradicsom tartalma)
  • fél dl olíva olaj
  • rengeteg fokhagyma (én beleteszek 6-8 gerezdet is, de nyilván ízlés szerint)
Elkészítés:
Ezeket összekeverem, és vékonyan kenem a tésztára. Ezután ízlés szerint díszítjük. Én egy alapszabályt tartok be magamnak - de ez ízlés kérdése - hogy nem rétegezem a hozzávalókat, inkább egymás mellett osztom meg.

Pármai sonkás pizza ruccolával

Hozzávalók 4 nagy pizzához:
  • 10 dkg pármai (féle) sonka
  • 10 dkg mozzarella
  • bazsalikom
  • bors
  • olíva olaj
  • ruccola saláta
Elkészítés:
A rávalókat elosztom a tészta tetején. A sonkából érdemes jó minőségűt venni vagy inkább ne is tegyünk rá.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése