Hozzávalók 4 nagy pizzához:
- 50 dkg BL55 liszt
- 50 dkg BL80 liszt (ha nincs, akkor az egész mehet BL55-ből)
- kb 5 dl langyos víz
- 1 zacskó élesztő
- 2-3 tk só
- 1 tk méz
- 1/4 dl olíva olaj (bár az íze isteni, ha sok kerül a tésztába, elnehezíti)
- A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrok. Boschmami segítségével e1-es fokozaton 4-5 perc - amíg a tészta hozzávalói összeállnak - majd 2-es fokozaton 6-8 perc, amíg klassz rugalmas lesz. Ezután kelesztem legalább 4 órát.
- A sütőt 250 fokra melegítem.
- Felhasználás előtt már nem gyúrom - annyira sem, mint a kenyeret - csak lecsípem a negyedét és már nyújtom is. Kb 26-28 cm-es lappá nyújtom. Mehet a rávaló, majd sütőben 250 fokon 10-12 perc alatt megsütöm.
- kb 140-150 gr sűrített paradicsom (legyen minél magasabb a paradicsom tartalma)
- fél dl olíva olaj
- só
- rengeteg fokhagyma (én beleteszek 6-8 gerezdet is, de nyilván ízlés szerint)
Ezeket összekeverem, és vékonyan kenem a tésztára. Ezután ízlés szerint díszítjük. Én egy alapszabályt tartok be magamnak - de ez ízlés kérdése - hogy nem rétegezem a hozzávalókat, inkább egymás mellett osztom meg.
Pármai sonkás pizza ruccolával
Hozzávalók 4 nagy pizzához:
- 10 dkg pármai (féle) sonka
- 10 dkg mozzarella
- bazsalikom
- bors
- olíva olaj
- ruccola saláta
A rávalókat elosztom a tészta tetején. A sonkából érdemes jó minőségűt venni vagy inkább ne is tegyünk rá.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése