Hozzávalók:
- 30-35 dkg spárga
- 1 nagy csomag reteklevél
- 1 hatalmas répa
- 1 dl rizstej
- só
- bors
- kókuszzsír (nálam medvehagymás vegán vaj)
- vegamix
- 1 ek tormakrém (csemege)
Elkészítés:
- A répát felkarikázom, és a kókuszzsíron picit megpárolom.
- Rádobom a jól megtisztított, felaprított reteklevelet.
- Felöntöm tetszőleges mennyiségű vízzel, sózom, és hozzáadom a vegamixet.
- Fedő alatt összefőzöm a zöldségeket.
- A spárgát megtisztítom, 2-3 cm-es darabokra vágom
- A spárgát csak akkor adom hozzá, amikor már a répa megpuhult.
- Pár percig fedő alatt tovább főzöm, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítem.
- Egy pár pillanatra még visszakerül a gázra. Hozzáadom a rizstejet, fűszerekkel és tormával ízesítem.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése