Éva spárgás spagettije
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 szál póréhagyma
- 50 dkg spárga
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- vaj/olaj
- só
- bors
- szerecsendió
- étkezési keményítő
- sajt (parmezán)
Elkészítés:
- Először a hagymát dinsztelem vajon vagy olajon üvegesre egy nagy serpenyőben, majd rádobom a spárgát, és lefedve párolom.
- Ha úgy tűnik, hogy elfogy alóla a zsiradék mielőtt átpárolódna, akkor már nem zsiradékot, hanem kb 1-2 dl vizet öntök alá, és tovább párolom.
- A végén sózom, borsozom, szerecsendiót adok hozzá, felöntöm tejszínnel, és étkezési keményítővel besűrűsítem.
- Mi spagettivel szeretjük a legjobban, de finom olyan tésztákkal is, amelyeknek a görbületébe beletapad a szósz.
- Ha van otthon parmezán, azt reszelek a tetejére, de ez elhagyható.
Forrás: Dudik Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése