2013. május 10., péntek

Kacsaragu

Hozzávalók:
  • 1 egész kacsamell (kb. 1 kg)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 doboz (egész) konzerv paradicsom 
  • 1 tk frissen őrölt rózsabors
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk frissen reszelt szerecsendió
  • 1 nagy marék fahéj illatú bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj 
  • 1/2 kg linguine

Elkészítés:

  1. A mellet megmosom és leszedem róla a zsírt, félreteszem. Nagylyukú húsdarálón ledarálom a zsír kicsit kevesebb mint 1/4 részével (daráló híján elég nagyon apróra összevágni a húst és a zsírt).
  2. Egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat, rádobom a finomra vágott hagymát és a fokhagymát és közepes lángon 2 percig pirítom, vigyázva, hogy ne kapjon színt. 
  3. Félrehúzom a hagymát, a serpenyőbe teszem a szobahőmérsékletű darált húst, magasra veszem a lángot és lepirítom. 
  4. Amikor mindenütt megbarnult, összekeverem a hagymával és felöntöm a borral. Lefedem. 
  5. Amikor elfőtte a levét, fűszerezem sóval, rózsaborssal, szercsendióval és hozzákeverem a paradicsomot is.
  6. Fedő alatt puhára főzöm (kb. 40 perc). 
  7. A végén belekeverem az összetépkedett fahéj illatú bazsalikomot és fogkeményre főtt tésztával azonnal tálalom.

Parmezánt és egy pohár fehér bort adok mellé. A végén még egy kevés olívaolajjal meglocsolom.

Forrás:
http://lilafuge.blog.hu/2011/07/27/kacsaragu_1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése