- 1 egész kacsamell (kb. 1 kg)
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 doboz (egész) konzerv paradicsom
- 1 tk frissen őrölt rózsabors
- 1/2 tk só
- 1/2 tk frissen reszelt szerecsendió
- 1 nagy marék fahéj illatú bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 1/2 kg linguine
- A mellet megmosom és leszedem róla a zsírt, félreteszem. Nagylyukú húsdarálón ledarálom a zsír kicsit kevesebb mint 1/4 részével (daráló híján elég nagyon apróra összevágni a húst és a zsírt).
- Egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat, rádobom a finomra vágott hagymát és a fokhagymát és közepes lángon 2 percig pirítom, vigyázva, hogy ne kapjon színt.
- Félrehúzom a hagymát, a serpenyőbe teszem a szobahőmérsékletű darált húst, magasra veszem a lángot és lepirítom.
- Amikor mindenütt megbarnult, összekeverem a hagymával és felöntöm a borral. Lefedem.
- Amikor elfőtte a levét, fűszerezem sóval, rózsaborssal, szercsendióval és hozzákeverem a paradicsomot is.
- Fedő alatt puhára főzöm (kb. 40 perc).
- A végén belekeverem az összetépkedett fahéj illatú bazsalikomot és fogkeményre főtt tésztával azonnal tálalom.
Parmezánt és egy pohár fehér bort adok mellé. A végén még egy kevés olívaolajjal meglocsolom.
Forrás:
http://lilafuge.blog.hu/2011/07/27/kacsaragu_1
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése