Hozzávalók:
- 25 db nagy kagylótészta (conchiglioni) - kb 25 dkg
- 50 dkg darált csirkehús (comb)
- 2 szál póréhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2,5 dl csirke alaplé
- 1 ek liszt
- só
- frissen őrölt bors
- 2 tk Pimento szósz
- pesto (házilag: bazsalikom+fokhagyma+parmezán+fenyőmag; vagy bolti)
- parmezán
Elkészítés:
- A tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig főzöm, al dente legyen. A kagylókat félreteszem, hagyom kihűlni.
- A töltelékhez a két szál póréhagymát felkarikázom, az olajon megfonnyasztom.
- Hozzáadom a darált húst, fehérre pirítom, az összeragadt darabokat villával szétpergetem.
- 1-2 perc pirítás után megszórom a liszttel és újabb 2 percig pirítom.
- Felöntöm a húslevessel, ízesítem sóval, frissen őrölt borssal és a pimento szósszal. Közepes lángon addig főzöm, amíg a leve elpárolog és a hús megpuhul, kb. 10 perc.
- A kész tölteléket a kagyókba kanalazom, ezeket hőálló tálba teszem és alufóliával letakarva 15 perc alatt forró sütőben átforrosítom.
- Tálaláskor minden töltött kagylóra 1 tk pestót kanalazok és megszórom frissen reszelt parmezánnal.
- Barnacukron karamellizált póráhagymával tálaltam.
Forrás:
http://lilafuge.blog.hu/2007/02/01/kagyloteszta_csirkehussal_es_pestoval
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése