Új oldaláról ismertem meg a bátyámat és menyasszonyát! Vasárnap
nálunk ebédeltek. Szépen fogyott a raguleves némi biozöldséggel. A sült csirke
is asztalra került spárgával, gombával. (Mindkettő sütőpapírba csomagolva volt
a sütőben. http://buvosszakacs.blog.hu/2010/04/10/sparga_5)
Gondolkoztam, adjak-e ehhez salátát. Végül, gondoltam, igen, némi nyers
jóleshet. Egy nagy tányér keleti mixet tálaltam. Lehet, hogy még le sem ültem,
elfogyott! :) Nem győztem utánatölteni. Még
a desszert mellett is ott virított :) A friss
eperrel, váratlan vendégkrémmel is megküzdött. Ezek után nem volt kérdés, mit
csomagoljak nekik!
Írjak ide sütiújításomat? Igen? Jó! Egy szokásos mákos-bögrést
újítottam meg. Ilyet még nagymamáim is sütöttek nekünk gyakran. http://latsiakonyhaja.blogspot.hu/2011/07/makos-bogres-sutemeny.html Volt egy kis túróm, ami kimaradt korábbi
réteskészítésből, mi legyen vele? http://www.nosalty.hu/recept/kakaos-turos-szelet-agika-konyhajabol Innen jött az ötlet, hogy a mákos süti is jól
megférne a túrós pöttyökkel! És igen! Legyenek jó szabálytalan bocifoltok,
nekem úgy tetszik.
Hogy miket is ettünk? Salátát salátával, mindent
salátalevelekkel. Készítettem egy salátaöntetet, kis üvegben a hűtőben várta,
mikor szottyan kedvünk egy salátára. A levelek előkészítve, rá az öntet, és
kész. Utána, amikor ez elfogyott, és futtában ettem, akkor egy pörkölt mellé is
rágcsáltam sima leveleket. Jé, én nem is gondoltam, hogy ilyen ember vagyok,
aki ilyeneket eszik. Szerintetek mitől szebb mostanában a körmöm?
Komplett ételem volt percek alatt, amikor bundás kenyereket
sütöttem kevés kókuszzsírban. Rátettem füstölt sajt szeleteket, ami a forró
kenyérre ráolvadt. A maradék zsiradékon megsütögettem pár
gerezd fokhagymát, rázuttyant egy kupac spenót, só, szerecsendió, bors, és épp
csak összezuhant, már tettem is a kenyerek tetejére. Jóízű falatozás vette
kezdetét :)
Most nyeltem le elégedetten az alábbiakat. Nagyfiam
születésnapjára nagy mennyiségű bolognai ragut főzök. Meg kellett kóstolni!
Tölgylevél salátát tépkedtem meg kissé, rátettem egy merőkanál ragut. Hát, ez
nagyon jó! A második tányér ételt már egy kis parmezánnal is megtiszteltem. A
bolognait így készítettem: http://www.foodnetwork.com/recipes/anne-burrell/pasta-bolognese-recipe/index.html .
Korábban a Horváth Ilona-félét gyakoroltam, szerintem ég és föld a kettő. Pedig
hasonlítanak :) Az alábbi videón egy
remixet láthatsz, amiből meg lehet ismerni a kitalálót: http://www.youtube.com/watch?v=hnREb-fxiBM .
Forrás: Schreiner Attiláné, Gyöngyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése