Hozzávalók:
A salátához:
- 1 kisebb fej vöröskáposzta
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 nagy fej lilahagyma
- 5 dkg vaj
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors vagy borsikafű
- ecetes uborka (elhagyható)
Az öntethez:
- 3 dl habtejszín
- 1 ek tárkony
- 1 ek mustár
- fél dl majonéz
- fél ek méz
- 1 csurgatás valódi citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
- A vöröskáposztát megtisztítjuk, laskára vágjuk, és egy nagy tálba helyezzük. Finoman megsózzuk, majd állni hagyjuk kb. 20 percig.
- A csirkemellet szintén tisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A vajat és az olívaolajat elvegyítjük, és a főzést felgyorsítva wokban sütjük ki a húsokat.
- A megsült húst félretesszük.
- A lilahagymát és az uborkát vékonyra felszeljük.
- Az öntethez a tejszínt összemelegítjük lábasban a tárkonnyal. Ez a művelet kihozza a fűszer teljes ízét. Egy picit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a mustárt, a mézet, a majonézt és az összes többi hozzávalót. Kézi habverővel csomómentesre keverjük az öntetet.
- Utolsó lépésként a káposztából kinyomkodjuk a sót, folyó víz alatt leöblítjük a zöldséget. Végül megszárítgatjuk.
- Egy nagy salátástálban összekeverjük a hozzávalókat, és azonnal tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Stahl Judit Gyors szárnyasételek)
Ez az öntet bármilyen variációban bármilyen zöldséggel szuper lehet. Hús nélkül is természetesen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése