A salátához:
- 2 csirkemellfilé
- fél csokor tatárhagyma
- 3/4 fej fejes saláta
- 1 szál újhagyma
- bazsalikom
- oregánó (szurokfű)
- Himalája só
- bors
- olívaolaj + kókuszzsír
- pur-pur kenyér
Az öntethez:
- 3 dl habtejszín
- 1 ek tárkony
- 1 ek mustár
- fél dl majonéz
- fél ek méz
- 1 csurgatás valódi citromlé
- só
- bors
- 5-6 db bébicékla és a szára
Elkészítés:
- A csirkemelleket felkockázom, sózom, borsozom, és oregánóval és bazsalikommal szórom meg (jó vastagon).
- A salátához közben a zöldeket megmosom, lecsöpögtetem, kisebb darabokra tépkedem egy szép tálba rakom.
- A húst kókuszzsír és olívaolaj keverékén megsütöm.
- Közben a céklákat megtisztítom, felkarikázom.
- Ha a hús megsült, kiszedem egy tálba, majd a céklát kisütöm a visszamaradt zsiradékban. Picikét sózom sütés közben.
- Elkészítem a tejszínes öntetet. Kis láng fölött egy lábaskában kézi habverő segítségével elvegyítem a hozzávalókat. A melegítés jobban előcsalogatja a szárított tárkony ízét.
- A kenyeret olívaolajjal meglocsolom, és sütőben jól megpirítom. Ha kész van, kézzel apróra tépkedem.
- A húst a zöldekhez adom, majd nyakon öntöm az öntettel. Jól elkavarom.
- A krutonra halmozom a salátát, és mindezt sült céklával tálalom.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése