Szóval javaslom, hogy mindenki süssön a hétvégén egy adag egészséges zöld muffint. :)
A képen látható muffinok céklalevéllel készültek! Nyamm!
Hozzávalók:
- 130 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 tk sütőpor (foszfátmentes)
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 tojás
- 100 g barna cukor
- 2 ek olívaolaj
- 30 g joghurt (tejföllel helyettesíthető)
- 1 tk bio citrom héja
- 1 közepes méretű banán
- 180 g spenót/ céklalevél
- 20 g darált dió
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Pürésítsük a banánt, majd tegyük félre.
- Egy keverőtálban vegyítsük el a száraz hozzávalókat.
- Egy másik tálban keverjük habosra a tojást és a cukrot, majd adjuk hozzá az olajat és a citromhéjat.
- Aprítsuk a robotgépünkben a spenótot pesto állagúra.
- Daráljuk le vagy aprítsuk fel a diót.
- A spenótot keverjük a tésztához, és adjuk hozzá a dió felét is.
- Fontos, hogy nagyobb mennyiségű tésztát tegyünk egy-egy formába, mivel ez a fajta liszt nem emelkedik úgy meg, mint a sima búzaliszt. Tehát most tölthetjük a masszát egészen a peremekig.
- Szórjuk meg a muffinok tetejét a maradék dióval.
- 20-25 perc alatt el is készülnek.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e belül is.
Forrás: http://www.funandfoodcafe.com/healthy-green-muffins/ (ford. és kép Lengyel Zsuzsa)
Sziasztok! Mivel utálok mosógatni, a robotgépben aprítom a zöldet, aztán hozza tesszem a banánt, majd a lisztnek egy részét, aztán a tojásokat, még egy kicsit a szarasz hozzávalókból, aztán a olajat, és igy tovább. A végén csak az egy tál kell mosógatnom! Ha diófélét rakom bele, akkor a végén kanállal belekeverem, és azzal a kanállal kiporcirozom a muffin formákba. :) Jen
VálaszTörlésÍgy tényleg kevesebbet kell mosogatni :))) Köszi, és köszi a receptet is!
VálaszTörlés