Fogadjátok szeretettel egy barátnőm receptjét!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj/margarin
- nagy csipet só
- 3 ek hideg tej
- 1 tojás sárgája
Feltét:
- ¼ kg friss spenót
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- só
- tejszín, tejföl (a tetejére)
- sajt (trappista, edámi, pannónia, stb.)
- Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, és hűtőbe tesszük legalább fél órára.
- A megtisztított spenótot csíkokra vágjuk, közben rétegenként sózzuk, majd összekeverjük a felkarikázott újhagymával, felaprított kaporral és fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával.
- A tésztát hűtés után vékonyra nyújtjuk, kivajazott, lisztezett sütőformába tesszük. Tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával, és terítsük rá a spenótos keveréket. Locsoljuk meg óvatosan a tetejét tejszínnel, reszeljük rá a sajtot, kanalazzunk rá tejfölhalmocskákat.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.
Forrás: Szabó Tímea
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése