Hozzávalók:
- 30 dkg bulgur
- 50 dkg borsó
- 5 dkg vaj
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor menta
- 20 dkg sós fehér sajt (pl. feta)
- 3 ek liszt
- 2 tojás felverve
- 3 ek zsemlemorzsa
- sütéshez olaj
1. A bulgurt sós, bő vízben 10 perc alatt kifőzzük, leszűrjük.
2. Közben a borsót lefedve megpároljuk a vajon, sózzuk, borsozzuk. Majd hozzáadjuk a petrezselymet és a mentát, és az egészet pürésítjük.
3. Hozzákeverjük a bulgurt és a sajtot, az egészet villával összedolgozzuk.
4. A masszából 5 cm átmérőjű golyókat formázunk, és azokat a szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, morzsába.
5. A golyókat olajban kisütjük, melegen és hidegen egyaránt finom
Nagyon mutatós, szép zöld golyók, ebből az adagból négy felnőtt jóllakik. A múlt heti doboz salátáival ettük.
Forrás: Dudik Éva (Stahl Magazin recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése