- 1 egész csirkemell
- 3 kk mustármag
- 2 szem szegfűbors
- 6 szem szines bors
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet gyömbér
- 1 csipet rozmaring szárított
- 1 ek mustár (amit a virslihez szoktál)
- 1-2 ek méz
- 1 kk só, vagy ízlés szerint
- 1 ek balzsamecet
- 3-4 ek olaj
- 1 zöldhagyma
Elkészítés:
- Kávédarálóval vagy vmilyen porító eszközzel a száraz fűszereket megőrlöm.
- Majd az összes felsorolt hozzávalót összekevertem és beleforgattam a szelet húsokat. X időre a hűtőbe. Tulajdonképpen tök mindegy mennyi időre, amennyit enged a napod. Még egy pár perc is hat rá...
- Majd olaj nélkül (!) hirtelen lángon megsütöttem.
- A rizsből maradt ki, úgyhogy azt még pluszban ettük hozzá.Háát isteni érzés volt, ahogy a friss, nyers zöldségeket könyörgés és fenyegetés nélkül tömték a gyermekeim. :)
Ígéret szerint vega változat:
- A pácot elkészíteném, talán kevesebb olajjal és nagyon rövid időre, kb. 20 másodpercig, hevíteném, csak hogy összepiruljanak az ízek.
- A mángoldba tölteném a szárakat és mielőtt bebugyolálnám, belecsepegtetnék egy keveset a pácból. majd a többit a tetejére, kicsi alaplét alá. Ja persze, ha nem szójaérzékeny senki, mehet egy kis füstölt tofu is bele.
- A rizst ugyanúgy, csak köretnek.
Forrás: Koncz Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése