2013. május 24., péntek

Hús a pácban Évától + vega változat

Hozzávalók:
  • 1 egész csirkemell
  • 3 kk mustármag
  • 2 szem szegfűbors
  • 6 szem szines bors
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 csipet rozmaring szárított
  • 1 ek mustár (amit a virslihez szoktál)
  • 1-2 ek méz
  • 1 kk só, vagy ízlés szerint
  • 1 ek balzsamecet
  • 3-4 ek olaj
  • 1 zöldhagyma

Elkészítés:

  1. Kávédarálóval vagy vmilyen porító eszközzel a száraz fűszereket megőrlöm. 
  2. Majd az összes felsorolt hozzávalót összekevertem és beleforgattam a szelet húsokat. X időre a hűtőbe. Tulajdonképpen tök mindegy mennyi időre, amennyit enged a napod. Még egy pár perc is hat rá...
  3. Majd olaj nélkül (!) hirtelen lángon megsütöttem.
  4. A rizsből maradt ki, úgyhogy azt még pluszban ettük hozzá. 

    Háát isteni érzés volt, ahogy a friss, nyers zöldségeket könyörgés és fenyegetés nélkül tömték a gyermekeim. :)

Ígéret szerint vega változat:

  1. A pácot elkészíteném, talán kevesebb olajjal és nagyon rövid időre, kb. 20 másodpercig, hevíteném, csak hogy összepiruljanak az ízek. 
  2. A mángoldba tölteném a szárakat és mielőtt bebugyolálnám, belecsepegtetnék egy keveset a pácból. majd a többit a tetejére, kicsi alaplét alá. Ja persze, ha nem szójaérzékeny senki, mehet egy kis füstölt tofu is bele.
  3.  A rizst ugyanúgy, csak köretnek.
Forrás: Koncz Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése