A sok vega után egy kis könnyű csirke:
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell
- 8 nagy kellevél
- 3 db sárgarépa
- 2 dl húsleves (esetleg fűszeres víz)
- 3-4 ek sűrített paradicsom
- bors vagy borsikafű
- chilipor
- őrölt kömény
- majoranna
- A csirkemelleket megtisztítjuk, apró 2cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
- A kelleveleket óvatosan leválasztjuk a torzsáról, megmossuk, a vastagabb ereket levágjuk.
- A paradicsomszószt fűszerezzük borssal, borsikafűvel, majorannával, köménnyel és chiliporral.
- A répákat lereszeljük, a felkockázott hússal elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt is.
- A kellevelek közepébe egy-két evőkanálnyi húst halmazunk, és ügyesen batyukat készítünk, amelyeket egymás mellé szorosan lerakunk egy tepsibe.
- Kössük át őket, ha szétcsúszni látszanak.
- A sütőt előmelegítjük. A batyuk alá öntjük a húslevest vagy a jól befűszerezett vizet.
- Fóliával letakarjuk, és puhára pároljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Frank Júlia: Szárnyasételek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése