2013. május 21., kedd

Csirkével töltött kellevelek


A sok vega után egy kis könnyű csirke:

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 8 nagy kellevél
  • 3 db sárgarépa
  • 2 dl húsleves (esetleg fűszeres víz)
  • 3-4 ek sűrített paradicsom
  • bors vagy borsikafű
  • chilipor
  • őrölt kömény
  • majoranna
Elkészítés:
  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, apró 2cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A kelleveleket óvatosan leválasztjuk a torzsáról, megmossuk, a vastagabb ereket levágjuk.
  3. A paradicsomszószt fűszerezzük borssal, borsikafűvel, majorannával, köménnyel és chiliporral.
  4. A répákat lereszeljük, a felkockázott hússal elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt is.
  5. A kellevelek közepébe egy-két evőkanálnyi húst halmazunk, és ügyesen batyukat készítünk, amelyeket egymás mellé szorosan lerakunk egy tepsibe.
  6. Kössük át őket, ha szétcsúszni látszanak.
  7. A sütőt előmelegítjük. A batyuk alá öntjük a húslevest vagy a jól befűszerezett vizet.
  8. Fóliával letakarjuk, és puhára pároljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Frank Júlia: Szárnyasételek)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése