Hozzávalók:
- 2 kg padlizsán
- 7 ek durvára vágott dió
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 3 ek vörösborecet (v. rizsecet)
- só
- őrölt bors
- aprított petrezselyem
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt kb. 190 fokra.
- A padlizsánok szárát levágjuk, a zöldségeket leöblítjük, majd a nedvességet leitatjuk róluk. Az egész padlizsánokat héjastól egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és 1 órán át sütjük.
- Ezután a sütőből kihúzzuk, és hűlni hagyjuk. Amikor már kézbe tudjuk venni, a héját lehúzzuk. Ez nem bonyolult művelet. A héjakra ragadt krémet se felejtsük el leszedegetni!
- Az így kapott zöldséghúst egy sűrű szitán kb. 15 perc alatt hagyjuk lecsöpögni.
- A padlizsánt a többi hozzávalóval együtt turmixgépben jól összedolgozzuk.
- Végül hozzáadjuk az olívaolajat és az ecetet. Azonnal tálalható!
Forrás: Lengyel Zsuzsa - 500 mediterrán étel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése