2013. május 7., kedd

Diós padlizsánmártogató



Hozzávalók:
  • 2 kg padlizsán
  • 7 ek durvára vágott dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 3 ek vörösborecet (v. rizsecet)
  • őrölt bors
  • aprított petrezselyem

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt kb. 190 fokra.
  2. A padlizsánok szárát levágjuk, a zöldségeket leöblítjük, majd a nedvességet leitatjuk róluk. Az  egész  padlizsánokat héjastól egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és 1 órán át sütjük.
  3. Ezután a sütőből kihúzzuk, és hűlni hagyjuk. Amikor már kézbe tudjuk  venni, a héját lehúzzuk. Ez nem bonyolult művelet. A héjakra ragadt krémet se felejtsük el leszedegetni!
  4. Az így kapott zöldséghúst egy sűrű szitán kb. 15 perc alatt hagyjuk lecsöpögni.
  5. A  padlizsánt a többi hozzávalóval együtt turmixgépben jól összedolgozzuk.
  6. Végül hozzáadjuk az olívaolajat és az ecetet. Azonnal tálalható!
Forrás: Lengyel Zsuzsa - 500 mediterrán étel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése