Erre a hambira még a húsevők is azt szokták mondani, hogy isteni. :) A fasírt receptje az egyik kedvenc könyvemből, a Napfényes Élet Alapítvány Gabonaételek c. könyvéből származik. Érdemes beszerezni! Egy általam kipróbált szuper hamburger zsemle receptet, amit Limarának köszönhetünk, pedig a linkre kattintva olvashattok.
Hozzávalók:
4 db hamburger zsemle (házilag)
lilahagyma
uborka
saláta/spenótlevél
paradicsom
sajt
mustár
ketchup
A fasírthoz (kb. 8 darabhoz):
25-30 dkg zabpehely
2 ek zabkorpa
1 ek mustár
1 apróra vágott lilahagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
majoranna
borsikafű
pirospaprika
só
szezámmag
napraforgó olaj
Elkészítés:
- A zabpelyhet egy kevés sós, forró vízzel leöntjük, letakarjuk addig, amíg megpuhul és felszívja a vizet. Ha sok lett a víz, öntsük le róla.
- A kihűlt masszához hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát - a legjobb, ha géppel aprítjuk -, majd a fűszereket és egy evőkanál mustárt.
- A masszához keverhetünk különféle magokat is, majd a 2 evőkanál zabkorpát.
- Olajat forrósítunk, és kisütjük a fasírtokat.
- Félbevágjuk a zsemléket, és először mustárral kenjük meg őket.
- Erre tesszük a zöld leveleket (saláta/spenót).
- Ráhelyezzük a fasírtot.
- Tetszés szerint beletesszük a felkarikázott zöldségeket (hagyma, uborka, paradicsom).
- Következnek a sajtszeletek, végül pedig ketchupot nyomunk a zsemlébe.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Ez a zabos keverék hús helyett akár rakott kelbe is nagyon finom, teljesen hús-szerű
VálaszTörlés