2013. május 5., vasárnap

Vega hamburger zabfasírttal


Erre a hambira még a húsevők is azt szokták mondani, hogy isteni. :) A fasírt receptje az egyik kedvenc könyvemből, a Napfényes Élet Alapítvány Gabonaételek c. könyvéből származik. Érdemes beszerezni! Egy általam kipróbált szuper hamburger zsemle receptet, amit Limarának köszönhetünk, pedig a linkre kattintva olvashattok.

Hozzávalók:
4 db hamburger zsemle (házilag)
lilahagyma
uborka
saláta/spenótlevél
paradicsom
sajt
mustár
ketchup

A fasírthoz (kb. 8 darabhoz):
25-30 dkg zabpehely
2 ek zabkorpa
1 ek mustár
1 apróra vágott lilahagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
majoranna
borsikafű
pirospaprika

szezámmag
napraforgó olaj

Elkészítés:
  1. A zabpelyhet egy kevés sós, forró vízzel leöntjük, letakarjuk addig, amíg megpuhul és felszívja a vizet. Ha sok lett a víz, öntsük le róla.
  2. A kihűlt masszához hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát - a legjobb, ha géppel aprítjuk -,  majd a fűszereket és egy evőkanál mustárt. 
  3. A masszához keverhetünk különféle magokat is, majd a 2 evőkanál zabkorpát.
  4. Olajat forrósítunk, és kisütjük a fasírtokat.
  5. Félbevágjuk a zsemléket, és először mustárral kenjük meg őket.
  6. Erre tesszük a zöld leveleket (saláta/spenót).
  7. Ráhelyezzük a fasírtot.
  8. Tetszés szerint beletesszük a felkarikázott zöldségeket (hagyma, uborka, paradicsom).
  9. Következnek a sajtszeletek, végül pedig ketchupot nyomunk a zsemlébe.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


1 megjegyzés:

  1. Ez a zabos keverék hús helyett akár rakott kelbe is nagyon finom, teljesen hús-szerű

    VálaszTörlés