Hozzávalók:
- 3-4 nagy sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv paradicsom (egész paradicsommal) vagy hamarosan valódi
- 1 ek paprikakrém (házi)
- 1 ek barna cukor
- 2 tk bazsalikom
- 2 tk kakukkfű
- bors
- só
- penne
- olívaolaj
- A répákat meghámozzuk, lereszeljük (nagy lyukú reszelőn).
- A fokhagymákat mozsárban összetörjük, és forró olívaolajon egy pillanatig pirítjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Összesütjük, enyhén megsózzuk, és hagyjuk, hogy a répa levet engedjen. Néha megkavarjuk, és körülbelül 3-4 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a barna cukrot, és kevergetés mellett tovább pirítjuk a répát.
- Amikor a répa leve egy kissé elpárolgott, elsült, hozzáadhatjuk a konzerv paradicsomot. Fakanállal összezúzzuk a paradicsomokat, és összefőzzük a ragut.
- Borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítjük. Addig főzzük, amíg az ízlésünknek megfelelően sűrű lesz a ragu.
- Mindeközben a pennét sós vízben kifőzzük.
- Tálaláskor adhatunk még hozzá feldarabolt nyers répát, aszalt paradicsomot, és reszelhetünk rá sajtot is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése