2013. május 27., hétfő

Zsályás csicsóka sütőben

Hozzávalók:

  • 70 dkg csicsóka 
  • tengeri só
  • 3 evőkanál szárított zsálya
  • 4 evőkanál kacsazsír


Elkészítés:

  1. A csicsókát folyó víz alatt mossuk le, sikáljuk meg alaposan dörzsis szivaccsal.
  2. Daraboljuk fel, így könnyebb tovább tisztítani, ahol szükséges, hámozzuk
  3. Tegyük tűzálló tálba a csicsókadarabokat, szórjunk rá tengeri sót, a zsályát, keverjük össze, kanalazzuk rá a zsírt, süssük kb. 30 percig 220 fokon. Ne felejtsünk el sört inni mellé!
Lehet enni köretnek is, de egy egyszerű, könnyű, csipegetős vacsorának is megállja a helyét.

Forrás:
http://dolcevitablog.hu/2012/01/zsalyas-csicsoka-sutoben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése