- 1 kg spenót
- 500 gr kefir (~1 doboz)
- 125 gr vaj (~1 kis csomag vaj)
- 1 ek pirospaprika (vagy ízlés szerint)
- fokhagyma
- só
A spenótot megmossuk, összedaraboljuk, és a vajban puhára pároljuk. Hozzáadjuk az aprított vagy préselt fokhagymát, a kefirt és a pirospaprikát, majd megsózzuk és összekeverjük.
Eredetileg így hangzik a recept, de én egy kicsit módosítottam. Vaj helyett olajat használtam, a spenótot párolás után kicsit megsóztam, a kefirt összekevertem a fokhagymával és tálaláskor öntöttem a spenótra, majd megszórtam pirospaprikával (amennyi jól esett:).
*Bulgáriában kefir helyett joghurtot használnak, de az savanyúbb mint a magyar joghurt. Magyarországon a bolgár joghurthoz a kefir áll legközelebb.
Hát ennyi:) Remélem másnak is beválik az íze.
Forrás: Visha Angelova
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése