- 2,5 dkg vaj
- 1 vöröshagyma kockára vágva
- fél kg répa kockára vágva
- 1 burgonya
- 1 narancs héja és leve (lehetőleg bio)/ 1-1,5 dl 100%-os narancslé
- 1 liter zöldségalaplé
- só
- bors
- petrezselyem
- tejszín
Elkészítés:
- A vajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a répát és a burgonyát.
- Kis láng fölött 5 percig pároljuk őket.
- Majd hozzáadjuk a narancshéjat és -levet, felöntjük az alaplével, és megfőzzük a zöldségeket.
- Pürésítjük, sózzuk, borsozzuk.
- Tálaláskor tejszínt keverünk bele, és aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
Forrás: Dudik Éva- The Vegetarian Chefs of Britain (Absolute Press, 1996)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése