2013. május 10., péntek

Zsuzsa spárgás-rukkolás fusillije

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • 1 nagy marék rukkola
  • egy nagy adag fetasajt
  • vaj
  • bors
  • bazsalikom
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • fusilli tészta
Elkészítés:
  1. A tésztát megfőzzük.
  2. A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk 2-3 cm-es nagyságú darabokra.
  3. Egy nagy adag vajat felolvasztunk egy serpenyőben, és rádobunk 4-5 gerezd fokhagymát. A fokhagymákat előzőleg picit összenyomkodjuk mozsárban.
  4. Egy picit megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a rukkolát, és pár pillanat alatt megfonnyasztjuk.
  5. Következik a spárga. Kis lángon, néhány perc alatt megpároljuk a vajas rukkola mellett a 2-3 cm-es darabokat.
  6. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fetát. Megszórjuk bazsalikommal. 
  7. Lazán belemorzsoljuk a sajtot a serpenyőbe.
  8. A tésztát leszűrjük, gyorsan lecsöpögtetjük, majd egy nagy tálban összekeverjük a spárgás mártással.
  9. Végül 2 gerezd fokhagymát nyomunk rá fokhagymanyomóval, lazán összekeverjük, és már tálalhatjuk is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése