- 1 kg spárga
- 1 nagy marék rukkola
- egy nagy adag fetasajt
- vaj
- só
- bors
- bazsalikom
- 6-7 gerezd fokhagyma
- fusilli tészta
Elkészítés:
- A tésztát megfőzzük.
- A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk 2-3 cm-es nagyságú darabokra.
- Egy nagy adag vajat felolvasztunk egy serpenyőben, és rádobunk 4-5 gerezd fokhagymát. A fokhagymákat előzőleg picit összenyomkodjuk mozsárban.
- Egy picit megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a rukkolát, és pár pillanat alatt megfonnyasztjuk.
- Következik a spárga. Kis lángon, néhány perc alatt megpároljuk a vajas rukkola mellett a 2-3 cm-es darabokat.
- Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fetát. Megszórjuk bazsalikommal.
- Lazán belemorzsoljuk a sajtot a serpenyőbe.
- A tésztát leszűrjük, gyorsan lecsöpögtetjük, majd egy nagy tálban összekeverjük a spárgás mártással.
- Végül 2 gerezd fokhagymát nyomunk rá fokhagymanyomóval, lazán összekeverjük, és már tálalhatjuk is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése