- 2 karalábé
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 nagy sárgarépa
- 1 paszternák
- 1 marék petrezselyem zöldje
- 1 marék zöldborsó (bio fagyasztott)
- 1 ek lestyán (nálam szárított)
- vegamix
- kókuszzsír
- Himalája só
- bors
Elkészítés:
- A vöröshagymát felaprítjuk, a kókuszzsíron megdinszteljük.
- A többi zöldséget meghámozzuk, felaprítjuk, majd a hagymán egy kis ideig pároljuk.
- 1 dl vízzel felöntjük, és nagyon alacsony lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk.
- Eközben hozzáadjuk a fűszereket.
- 15 perc után kb. 8-10 dl vizet öntünk a zöldségre, majd felfőzzük a levest.
- A végén adom hozzá a petrezselyem zöldjét és a lestyánt.
- A zöldborsó is csak az utolsó pár percben kerül a levesbe. Ügyeljünk, hogy ne főzzünk szét semmit.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése