2013. május 29., szerda

Polenta fodros kellel és juhtúróval

Hozzávalók:

  • 300 g fodros kel vagy kelkáposzta
  • 250 g polenta (puliszka)
  • 1000 ml csirke vagy zöldségalaplé
  • 1 marok aszalt paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 tk szárított majoranna
  • 1/4 tk őrölt kömény
  • 50 g vaj
  • 35-40 g juhtúró
  • pirított dió
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:
  1. Szeleteljük fel a leveleket az erek nélkül.
  2. Egy fazékban melegítsünk olívaolajat és dobjuk rá a szeletekre vágott káposztát, fokhagymát, fűszereket és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot majd pároljuk néhány percig. 
  3. Adjuk hozzá a polentát és öntsük fel alaplével majd főzzük alacsony hőfokon amíg elkészül. 
  4. Keverjük bele a vajat, túrót és a pirított diót majd ízeítsük sóval, borssal.

Forrás:

5 megjegyzés:

  1. Nekem ez még egy polentás kedvencem: http://www.nosalty.hu/recept/spenotos-paradicsomos-polenta
    Nagyon fincsi!

    VálaszTörlés
  2. No, én ezt megcsinálom holnap fetával és mángolddal. Szerintem finom lesz :)

    VálaszTörlés