- 300 g fodros kel vagy kelkáposzta
- 250 g polenta (puliszka)
- 1000 ml csirke vagy zöldségalaplé
- 1 marok aszalt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/4 tk szárított majoranna
- 1/4 tk őrölt kömény
- 50 g vaj
- 35-40 g juhtúró
- pirított dió
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Szeleteljük fel a leveleket az erek nélkül.
- Egy fazékban melegítsünk olívaolajat és dobjuk rá a szeletekre vágott káposztát, fokhagymát, fűszereket és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot majd pároljuk néhány percig.
- Adjuk hozzá a polentát és öntsük fel alaplével majd főzzük alacsony hőfokon amíg elkészül.
- Keverjük bele a vajat, túrót és a pirított diót majd ízeítsük sóval, borssal.
Forrás:
Ez de klassz recept!
VálaszTörlésNekem ez még egy polentás kedvencem: http://www.nosalty.hu/recept/spenotos-paradicsomos-polenta
VálaszTörlésNagyon fincsi!
Hmmm, hátha kapunk holnap spenótot...
TörlésJó lenne :)
VálaszTörlésNo, én ezt megcsinálom holnap fetával és mángolddal. Szerintem finom lesz :)
VálaszTörlés