2013. május 27., hétfő

Knekkebrød vagy wasa kenyér (skandináv, ropogós kenyér)

Hozzávalók:

  • 20 dkg világos rozsliszt
  • 10 dkg tk. rozsliszt
  • 10 dkg búzakorpa
  • 3 gr szárított élesztő
  • 3 dkg vaj
  • langyos víz


Elkészítés:

  1. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, vízből annyit tegyünk hogy gyúrható, kemény kenyértésztát kapjunk, pihentessük a tésztát 10 percet
  2. Melegítsük be a sütőt 230 fokra
  3. Osszuk a tésztát 16 részre, formáljunk gombócokat, majd nyújtsuk ki ezeket 2-3 mm lapos korongokká
  4. Villával szurkáljuk meg a korongokat, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezen süssük 10-12 perc alatt ropogósra
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése