Spárgapesto zöld spárgából
Hozzávalók:
- 500g zöld spárga
- maréknyi bazsalikom
- kis darab narancshéj
- fél citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 75g parmezán
- 75g dió
- csipet cukor
- frissen őrölt feketebors
- só
- 150ml enyhe olivaolaj
Elkészítés:
- Mossuk meg a spárgát és hámozzuk meg az alsó harmadát. Vágjuk darabokra és zubogó forró sós vízben főzzük 5 percig. Öntsük le a spárgáról a forró vizet és azonnal dobjuk a spárgát jeges vízbe, hogy szép zöld maradjon a színe. Ha lehűlt a spárga, öntsük le róla a vizet és alaposan csöpögtessük le.
- Vágjuk darabokra a dióbelet és szárazon pörköljük meg enyhén egy serpenyőben. Reszeljük le a parmezánt. A narancshéjnál ügyeljünk arra, hogy semmi fehér ne maradjon a héjon.
- Tegyük egy mixerbe a diót, bazsalikomleveleket, spárgát, narancshéjat, olivaolajat, parmezánt és a fokhagymát, majd aprítsuk finom pürévé. Ízesítsük egy fél citrom levével, sóval, frissen őrölt feketeborssal és cukorral.
- Töltsük a pestot üvegekbe és légmentesen lezárva hűtve tároljuk.
Hát ez nem semmi. Nem akarok egy újabb évet várni a kipróbálásra. Nagyon tetszik!
VálaszTörlésEz nekem is felkeltette az érdeklődésem! Sajnos nincs már rá sok időnk. :-(
VálaszTörlésJelentem, megcsináltam és nagyon-nagyon bejött! Dió helyett fenyőmagot tettem bele, az volt itthon.
VálaszTörlésSzóval lehet szaladni a piacra zöld spárgáért, amíg van. :-)
Tegnap "véletlenül" vettem 2 csomag zöldspárgát :))) Ma lesz egy rakott spárga, de a maradék így végzi majd! Jó, hogy írtál, mert már majdnem elfelejtettem ezt a receptet! :)
VálaszTörlésGondoltam, hogy jó lesz a spárgapesto. Na de a végeredmény mindent fölülmúl! Köszi, Réka!
VálaszTörlésNem az én érdemem, én csak felraktam a receptet és felhívtam rá a figyelmet.
VálaszTörlésTudom, de én nem találkoztam még sehol ilyen fincsi pestóval! :)
VálaszTörlés