2013. május 12., vasárnap

Spárgával töltött pikáns csirkemell salátával


Hozzávalók a páchoz:
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek felkockázott hagyma/ 1 nagy marék snidling
  • 1 ek petrezselyem zöldje
  • 1 ek Worcestershire-szósz
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1/8 ek cayenne bors
  • fekete őrölt bors
  • (az eredeti recept még egy nagyobb adag sonkát is adott a páchoz)
Hozzávalók a  csirkéhez:
  • 4 (1 kg) nagy darab csont nélküli csirkemell
  • 30 dkg spárga
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors
  • kókuszzsír
  1. A páchoz turmixoljuk össze a hozzávalókat.
  2. ¾-ig vágjuk be mélyen a csirkemelleket, majd nyissuk szét őket.
  3. A páccal belülről vonjuk be a csirkemelleket, és pihentessük így kb. 2 órán keresztül.
  4. 3─5 darab spárgát helyezzünk mindegyik csirkemellbe, majd kötözzük össze vagy hústűvel/fogvájóval rögzítsük a széleket
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy nagy serpenyőben oldalanként 10-12 percig sütjük a csirkét.
  7. Salátával tálaljuk. Nálam ilyen variációban készült a sali: mizuna, fejes saláta, retek, egy kis nyers spárga felkarikázva, pak choi apróra vágva – egy kis lenolajjal, citromlével, mézzel meglocsolva, pici sóval és egy picuri adag fetával.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (ford.) - http://www.bhg.com/recipes/party/seasonal/asparagus-recipes/#page=6

2 megjegyzés:

  1. Óóóóóóóóóó Zsuzsu!
    Mondaná Viola.
    Én meg azt mondom, hogy kipróbálom :)))

    VálaszTörlés