2013. május 10., péntek

Töltött padlizsán

Hozzávalók:
  • 2 dl húsos ragu
  • 4 púpozott ek főtt rizs
  • 4 kisebb padlizsán
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 6-8 bazsalikomlevél
  • 6 ek olívaolaj
  • 3 tk só

Elkészítés:
  1. A ragut összekeverem a főtt rizzsel és a kockára vágott paradicsommal és az összetépkedett bazsalikomlevelekkel. Félreteszem. 
  2. A padlizsánok kalapját levágom félreteszem, a padlizsánok belsejét kikaparom. A magokat kidobom, a húsát felkockázom és besózom. Szűrőbe teszem és legalább egy órát hagyom lecsöpögni. A padlizsánok belsejét is megsózom és vágott oldalával lefelé fordítom, hogy a leve kicsepegjen.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítem. A padlizsánkockákat leöblítem. 
  4. Egy közepes serpenyőben 2 ek olívaolajat hevítek, rádobom a padlizsánkockákat és pirosra pirítom őket. 
  5. Hozzákeverem a húsos, rizses keveréket és négy részre osztva a tölteléket, a kicsepegett padlizsánokba töltöm. 
  6. Hőálló tálba teszem, mindegyik padlizsánra visszateszem a kalapját és meglocsolom 1 ek olívaolajjal.
  7. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. 
Attól függően, hogy mekkorák a padlizsánok növelni vagy csökkenteni lehet a sütési időt, akkor jó, ha a padlizsánok puhák, összetottyannak.

Forrás:
http://lilafuge.blog.hu/2011/08/04/toltott_mini_padlizsan_es_mas_tokfelek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése