- 2 dl húsos ragu
- 4 púpozott ek főtt rizs
- 4 kisebb padlizsán
- 1 nagyobb paradicsom
- 6-8 bazsalikomlevél
- 6 ek olívaolaj
- 3 tk só
Elkészítés:
- A ragut összekeverem a főtt rizzsel és a kockára vágott paradicsommal és az összetépkedett bazsalikomlevelekkel. Félreteszem.
- A padlizsánok kalapját levágom félreteszem, a padlizsánok belsejét kikaparom. A magokat kidobom, a húsát felkockázom és besózom. Szűrőbe teszem és legalább egy órát hagyom lecsöpögni. A padlizsánok belsejét is megsózom és vágott oldalával lefelé fordítom, hogy a leve kicsepegjen.
- A sütőt 180 fokra előmelegítem. A padlizsánkockákat leöblítem.
- Egy közepes serpenyőben 2 ek olívaolajat hevítek, rádobom a padlizsánkockákat és pirosra pirítom őket.
- Hozzákeverem a húsos, rizses keveréket és négy részre osztva a tölteléket, a kicsepegett padlizsánokba töltöm.
- Hőálló tálba teszem, mindegyik padlizsánra visszateszem a kalapját és meglocsolom 1 ek olívaolajjal.
- Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Forrás:
http://lilafuge.blog.hu/2011/08/04/toltott_mini_padlizsan_es_mas_tokfelek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése