Hozzávalók:
- egy nagy adag sárgaborsó
- egy nagy adag vöröslencse
- 1 nagy sárgarépa
- 1 újhagyma szárral együtt
- 2 kisebb vöröshagyma
- 1 mángold szárral együtt
- 1 nagy halom céklalevél szárral együtt
- fél liter paradicsomlé (befőzött)
- 1 tk kurkuma
- Himalája só
- bors
- 1 kk gyömbérpor
- 1/2 kk chilipor
- 1 csipet őrölt ánizs
- kókuszzsír
- 20 dkg basmati rizs
- 375 ml víz a rizshez
- vegamix
- currypor
- pici Himalája só
- 1/2 csokor tatárhagyma
Elkészítés:
- A lencsét és a vöröslencsét egy közös tálban egy egész éjszakára beáztatjuk.
- A hagymákat felkarikázzuk, kókuszzsíron megdinszteljük.
- A sárgarépát szintén felkarikázzuk, majd a hagymához adjuk. Összesütjük őket.
- A lencsét és a borsót jól átmossuk, leszűrjük, majd a lábasba borítjuk.
- Felöntjük egy dl vízzel és a paradicsomlével.
- Fedő alatt kb. 20-25 percig puhára főzzük.
- Egy idő után érdemes félrebillenteni a fedőt, hogy egy kissé elpárologjon a víz.
- Viszonylag sűrű "főzelékre" van szükség.
- Közben fűszerezzük ízlés szerint.
- A mángoldot és a céklaleveleket egészen a főzés végén adjuk hozzá.
- A rizst a következő módon szoktam főzni: a rizsszemeket átmosom, 375 ml vizet odateszek egy lábasban, majd ehhez adom hozzá a rizst, amit felforralok, majd 7-10 percen keresztül kis lángon, fedő alatt főzöm, majd a gázt elzárom, a fedőre még egy konyharuhát is szoktam teríteni, és hagyom, hogy felszívja a maradék vizet.
- A rizst főzés közben szoktam fűszerezni. A tatárhagymát rászórom, és egy pár pillanat alatt "összepirítom" a rizzsel.
- Fejenként 100 g rizst érdemes számolni, és minden következő 200 g rizshez 250 ml vizet adjunk hozzá.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Tegnap kipróbáltuk ezt a receptet, nagyon finom lett. Köszi a feltöltést Zsuzsa! :)
VálaszTörlésDe örülök! Köszi, hogy megírtad! :)))
VálaszTörlésA mai adag céklalevélhez ajánlom ezt a receptet. :)
VálaszTörlés