2013. május 3., péntek

Sóskás-kecskesajtos quiche

Hozzávalók: 

  • 600-800 g felaprított sóska
  • néhány szál újhagyma
  • 120 g krémes kecskesajt (más erős ízű sajt)
  • 3 tojás
  • 350 ml tej
  • 1/4 tk só
  • bors
  • parmezán (a tetejére)
  • quiche tészta hozzávalói: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 2 tojás, 1 csipet só (egyik változat)
  • 24 dkg liszt, 6 dkg vaj, 6 dkg zsír, csipet só, 3 ek víz (másik változat)

Elkészítés:

  1. Minden alapanyagunk legyen hideg a tészta elkészítésekor! Állítsuk össze a tésztát, és pihentessük egy órán át (ha sietünk elég 30 perc is) a hűtőben, majd egyengessük bele egy 28 cm átmérőjű formába. Készítsünk végig 2-3 cm magas karimát. Esetleg már formával együtt is bekerülhet a hűtőbe.  
  2. Vaksütéssel süssük elő a tésztát. Használjunk valamiféle hüvelyest erre célra (lencsét, babot, de léteznek már külön ehhez a sütési eljáráshoz gyártott golyócskák is). Takarjuk le a tésztát sütőpapírral, majd terítsük el a hüvelyest rajta, és dugjuk a formát a sütőbe, így süssük kb. 30 percig. Majd a vaksütéshez szükséges kellékeket eltávolítva még süthetjük további 5-10 percig. 180 fokon, légkeveréses üzemmódon süssük.
  3. A felaprított sóskát és felkarikázott hagymát a tésztára helyezzük. A jól elkevert folyékony hozzávalókkal nyakon öntjük, sajttal megszórjuk, és addig sütjük (kb. 30 perc), amíg meg nem szilárdul a töltelék.

Forrás: Lengyel Zsuzsa (ford.) - http://twosmallfarms.blogspot.hu/2007/03/sorrel-recipes.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése