- 600-800 g felaprított sóska
- néhány szál újhagyma
- 120 g krémes kecskesajt (más erős ízű sajt)
- 3 tojás
- 350 ml tej
- 1/4 tk só
- bors
- parmezán (a tetejére)
- quiche tészta hozzávalói: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 2 tojás, 1 csipet só (egyik változat)
- 24 dkg liszt, 6 dkg vaj, 6 dkg zsír, csipet só, 3 ek víz (másik változat)
Elkészítés:
- Minden alapanyagunk legyen hideg a tészta elkészítésekor! Állítsuk össze a tésztát, és pihentessük egy órán át (ha sietünk elég 30 perc is) a hűtőben, majd egyengessük bele egy 28 cm átmérőjű formába. Készítsünk végig 2-3 cm magas karimát. Esetleg már formával együtt is bekerülhet a hűtőbe.
- Vaksütéssel süssük elő a tésztát. Használjunk valamiféle hüvelyest erre célra (lencsét, babot, de léteznek már külön ehhez a sütési eljáráshoz gyártott golyócskák is). Takarjuk le a tésztát sütőpapírral, majd terítsük el a hüvelyest rajta, és dugjuk a formát a sütőbe, így süssük kb. 30 percig. Majd a vaksütéshez szükséges kellékeket eltávolítva még süthetjük további 5-10 percig. 180 fokon, légkeveréses üzemmódon süssük.
- A felaprított sóskát és felkarikázott hagymát a tésztára helyezzük. A jól elkevert folyékony hozzávalókkal nyakon öntjük, sajttal megszórjuk, és addig sütjük (kb. 30 perc), amíg meg nem szilárdul a töltelék.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (ford.) - http://twosmallfarms.blogspot.hu/2007/03/sorrel-recipes.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése