2013. május 10., péntek

Zöldséges pilaf


Hozzávalók:
  • 25 dkg hosszúszemű rizs
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek római kömény
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 3 dl paradicsomlé
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 1 cukkini
  • 1 sárgarépa
  • 20 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
  • apróra vágott petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. 3 ek olívaolajat egy serpenyőben felhevítek, rádobom az apróra vágott hagymát és közepes lángon 3 percig pirítom. 
  2. Hozzáadom a fokhagymát, további 1 percig pirítom, majd beleteszem a római köményt és a fahéjat és újabb 1 percig pirítom kevergetve. 
  3. Rádobom a megmosott, lecsepegtetett rizst és addig pirítom, amíg a szemek opálosak lesznek. 
  4. Sózom, borsozom, majd felöntöm a paradicsomlével és a zöldségalaplével. 
  5. Alacsonyra veszem a lángot és fedő alatt puhára párolom a rizst.
  6. Közben grillserpenyőben megprirítom az egyforma darabokra vágott zöldségeket: először a sárgarépát, majd ha kész, a cukkinit is. 
  7. Amikor a rizs megpuhult, összeforgatom a csicseriborsóval és a pirított zöldségekkel, megszóróm petrezselyemmel és tálalom. 

Pirított csirkemájjal, hússal, hallal, vagy magában fogyasztjuk.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése