Hozzávalók:
- 25 dkg hosszúszemű rizs
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek római kömény
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 3 dl paradicsomlé
- 2 dl zöldségalaplé
- 1 cukkini
- 1 sárgarépa
- 20 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
- apróra vágott petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- 3 ek olívaolajat egy serpenyőben felhevítek, rádobom az apróra vágott hagymát és közepes lángon 3 percig pirítom.
- Hozzáadom a fokhagymát, további 1 percig pirítom, majd beleteszem a római köményt és a fahéjat és újabb 1 percig pirítom kevergetve.
- Rádobom a megmosott, lecsepegtetett rizst és addig pirítom, amíg a szemek opálosak lesznek.
- Sózom, borsozom, majd felöntöm a paradicsomlével és a zöldségalaplével.
- Alacsonyra veszem a lángot és fedő alatt puhára párolom a rizst.
- Közben grillserpenyőben megprirítom az egyforma darabokra vágott zöldségeket: először a sárgarépát, majd ha kész, a cukkinit is.
- Amikor a rizs megpuhult, összeforgatom a csicseriborsóval és a pirított zöldségekkel, megszóróm petrezselyemmel és tálalom.
Pirított csirkemájjal, hússal, hallal, vagy magában fogyasztjuk.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése