2013. május 24., péntek

Mángold batyu


Hozzávalók:

  • vmilyen rizs
  • 1 zöldhagyma
  • 1 cékla
  • kis petrezselyem
  • olaj
  • mángold levelek

Elkészítés:

  1. Az első mozzanat a komplett főzési mechanizmust megelőzően akár pár órával is megtörténhet: a céklát felkockázom ici-pici darabokra, majd kiterítve szikkadni hagyom. Ez csupán akkor lényeges, ha szeretném a színeket külön-külön látni az ételben. (Saláták készítésekor is lehet alkalmazni)
  2. A rizst olajon megpirítom, majd vízben megfőzöm, kicsi sóval ízesítem. 
  3. Ha kész leveszem a tűzről, rögtön beleszórom a felaprított zöldhagymát és petrezselymet, ezt követően hagyom kicsit hűlni. A mángold leveleket pár másodpercig pároló edényben puhítom. Majd a rizshez keverem a céklát, csak egyszeri mozdulattal, nehogy nagyon befogja.
  4. Végül megtöltöm a leveleket a színes rizzsel. Be a sütőbe a tekercsek mellé. 
  5. Kb 30 perc kell nekik bent, egy ideig fedő alatt, majd kikapcsolás után picit nélküle.
Forrás: Koncz Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése