Hozzávalók:
- vmilyen rizs
- 1 zöldhagyma
- 1 cékla
- kis petrezselyem
- só
- olaj
- mángold levelek
Elkészítés:
- Az első mozzanat a komplett főzési mechanizmust megelőzően akár pár órával is megtörténhet: a céklát felkockázom ici-pici darabokra, majd kiterítve szikkadni hagyom. Ez csupán akkor lényeges, ha szeretném a színeket külön-külön látni az ételben. (Saláták készítésekor is lehet alkalmazni)
- A rizst olajon megpirítom, majd vízben megfőzöm, kicsi sóval ízesítem.
- Ha kész leveszem a tűzről, rögtön beleszórom a felaprított zöldhagymát és petrezselymet, ezt követően hagyom kicsit hűlni. A mángold leveleket pár másodpercig pároló edényben puhítom. Majd a rizshez keverem a céklát, csak egyszeri mozdulattal, nehogy nagyon befogja.
- Végül megtöltöm a leveleket a színes rizzsel. Be a sütőbe a tekercsek mellé.
- Kb 30 perc kell nekik bent, egy ideig fedő alatt, majd kikapcsolás után picit nélküle.
Forrás: Koncz Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése