Hozzávalók 4 főre
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 4 ek olívaolaj
- 2,5 - 3 dl langyos víz
- 1 tk só
- 70 dkg mángold
- 2 újhagyma karikákra vágva
- néhány szál tatárhagyma
- 7-10 dkg feta sajt
- 7-10 dkg parenyica sajt
- olívabogyó
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só
Elkészítés:
- A zöldségféléket megtisztítjuk (megjegyzés: a mángold a vastag szárrészét vágjuk le, ezt érdemes eltenni zöldségleveshez), és csíkokra/karikákra vágjuk.
- Berakjuk egy tálba. Ráöntjük a 2 evőkanál olívaolajat, megszórjuk sóval és lazán összekeverjük.
- A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. Amikor ezzel megvagyunk, lisztezett deszkára tesszük és két egyforma részre osztjuk: az egyik rész lesz a soparnik alja, a másik a teteje. :)
- A tészta egyik felét kinyújtjuk és a kissé megolajozott tepsibe illesztjük.
- Erre ráhelyezzük a zöldséges keverékünket, amire a rászórjuk a vegyes sajtdarabokat.
- A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, és a már előkészített tepsis cuccost befedjük.
- Aki elég ügyesen osztotta el, az az alsó tészta szélét rá tudja hajtani a felsőre. Ha ez elsőre nem jött össze, akkor sincs semmi gond.
- A lényeg, hogy a tésztaszéleket igyekezzünk összedolgozni, hogy ne nyíljon szét majd.
- Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 20-25 percig.
- Amint kész, vegyük ki, kenjük meg a tetejét egyenletesen az olívaolaj és a reszelt fokhagyma keverékével.
- Szeleteljük, és ehetjük is!
U.I.: az eredeti recept leírás szerint a soparnikot kerekre kell készíteni, és mint a tortát felszelni. Én szögletesre csináltam, ami az ízén egy cseppet sem rontott. Érdemes lehet kipróbálni paradicsom-gomba-sajt töltelékkel is.
Forrás: Terhes Erika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése