Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg hideg vaj apró kockákra vágva
- 1 tojás
- 2-3 ek hideg víz
- 1/2 tk só
- 3 közepes, érett paradicsom
- 10 dkg feta
- 1 ek mézes dijoni mustár
- 1,5-2 ek vegyes zöldfűszer (majoranna, kakukkfű, zsálya)
- 1 tk méz
- 2 ek olívaolaj
- só
- A lisztet és a vajat robotgépben elkeverem, amíg a liszt a lehető legjobban felveszi a vajat.
- Beleütöm a tojást, megszórom sóval és addig keverem, amíg homogén lesz, majd annyi vizet adok hozzá, amitől összeáll a tészta, de nem lesz ragacsos.
- Azonnal lisztezett gyúródeszkára teszem és kinyújtom.
- Belesimítom a piteformába és megkenem 1 ek mézes mustárral. Félreteszem, hogy a mustár megszáradjon.
- A paradicsomot vastagabb szeletekre vágom, elrendezem a tésztán, enyhén sózom (a feta is sós).
- Rámorzsolom a fetát, megszórom apróra vágott zöldfűszerekkel és egy kevés mézet csöpögtetek a sajtra.
- Meglocsolom extra szűz olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.
A cukkinis tart ugyanígy készült, a töltelék: 1 közepes cukkini, 15 dkg pecorino, 3 szelet főtt prosciutto, 5 levél zsálya, nagyszemű tengeri só, frissen őrölt bors, 2 ek olívaolaj.
Forrás:
http://lilafuge.blog.hu/2010/09/22/zoldseges_tart
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése