2013. május 14., kedd

Zöldséges tart


Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg hideg vaj apró kockákra vágva
  • 1 tojás
  • 2-3 ek hideg víz 
  • 1/2 tk só
  • 3 közepes, érett paradicsom
  • 10 dkg feta
  • 1 ek mézes dijoni mustár
  • 1,5-2 ek vegyes zöldfűszer (majoranna, kakukkfű, zsálya)
  • 1 tk méz
  • 2 ek olívaolaj
  • só 

Elkészítés:

  1. A lisztet és a vajat robotgépben elkeverem, amíg a liszt a lehető legjobban felveszi a vajat. 
  2. Beleütöm a tojást, megszórom sóval és addig keverem, amíg homogén lesz, majd annyi vizet adok hozzá, amitől összeáll a tészta, de nem lesz ragacsos. 
  3. Azonnal lisztezett gyúródeszkára teszem és kinyújtom. 
  4. Belesimítom a piteformába és megkenem 1 ek mézes mustárral. Félreteszem, hogy a mustár megszáradjon.
  5. A paradicsomot vastagabb szeletekre vágom, elrendezem a tésztán, enyhén sózom (a feta is sós).
  6. Rámorzsolom a fetát, megszórom apróra vágott zöldfűszerekkel és egy kevés mézet csöpögtetek a sajtra.
  7. Meglocsolom extra szűz olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.

A cukkinis tart ugyanígy készült, a töltelék: 1 közepes cukkini, 15 dkg pecorino, 3 szelet főtt prosciutto, 5 levél zsálya, nagyszemű tengeri só, frissen őrölt bors, 2 ek olívaolaj.

Forrás:
http://lilafuge.blog.hu/2010/09/22/zoldseges_tart

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése