2013. május 29., szerda

Sós grissini tökmagkrémmel

sós grissini tökmagkrém zöld kenyérrúd friss kecskesajt kecsketúró krémtúró krémes túróHozzávalók:
  • 100g liszt
  • 50g tökmagkrém
  • 50g friss kecskesajt vagy krémes túró
  • 0,5tk só

Elkészítés:
  1. Szitáljuk a lisztet egy tálba és adjuk hozzá a sót, a tökmagkrémet valamint a kecskesajtot ill. túrót. 2-3ek vízzel gyorsan gyúrjunk belőle egy tésztát.
  2. Ha összeállt, csomagoljuk fóliába és hagyjuk legalább 30 percig a hűtőben pihenni.
  3. Borítsunk be egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. 
  4. Szaggassunk kb. evőkanál méretű darabokat a tésztából és görgetve nyújtsuk kb. toll vastagságú hosszú rudakká.
  5. Helyezzük el a tésztacsíkokat egymás mellett a tepsin, majd a 200°C-os sütőben süssük 12-15 perc alatt ropogósra és enyhén barnára.
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése