Hozzávalók:
- fél kg spenót (száraktól megszabadítva)
- 30 g fenyőmag
- 5-6 dkg parmezán reszelve (aprítóban könnyű elbánni vele)
- 2 gerezd fokhagyma
- 10-15 ek jó minőségű olívaolaj
- pici friss petrezselyem/bazsalikom/oregánó a konyakertből (nálam a panel konyhaládából) :)
- só
- bors
Elkészítés:
- A spenótot áztassuk be, mossuk át, csöpögtessük le, majd a szűrőben forrázzuk le vízzel.
- A fenyőmagot pirítsuk meg óvatosan. Ne égessük oda!
- Egy edénybe gyorsan dobjuk bele a magokat, a spenótot, a fokhagymát, a felaprított/reszelt parmezánt, majd botmixerrel jól dolgozzuk át, pürésítsük.
- Közben adjuk hozzá az olívaolajat, a zöldfűszert, a sót és borsot.
- Befőttes üvegben tárolhatjuk.
- Én egy pici csurgatás olívaolajjal "zártam".
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Ne féljünk a nagy adagtól, mert gyorsan elfogy. Én kisebb adagot csináltam először, és kezdhettem újra a főzést :))) még mielőtt befejeztem.
VálaszTörlés