2013. június 21., péntek

A NEM eredeti Cézár saláta

Már az átadásról hazafelé átgondoltam, mi is van otthon a hűtőmben; tudok-e valami jót varázsolni a csodás Valmaine római salátámból és a Catalogna tölgylevelűmből.

Ezt a NEM eredeti Cézárt hoztam össze:

  • fél fej saláta
  • egy nagy adag görög joghurt (natúr) 
  • egy nagy adag reszelt parmezán
  • vinaigrette alap: 3 rész olívaolaj, 1 rész citromlé, só, bors
  • bazsalikom
  • borsikafű
  • pici só
  • sok bors
  • 1 csurgatás méz
  • 2 szelet olívás gyökérkenyér megpirítva, felkockázva
  • sajtkockák
  • szezámmag
  • további opciók: tojás, szardella, fokhagyma, mustár stb.
Vajas pirítóssal habzsoltuk.

Írjátok meg, hogy ti mit dobnátok még bele :)

Forrás: Lengyel Zsuzsa

Ha mégis az eredetit választanátok, Tomától itt találhatjátok az ő verzióját: http://tomakonyha.blogspot.hu/2010/10/cezar-salata.html




1 megjegyzés:

  1. Kétszer csináltam meg tegnap óta :))) és egyszer sem jutott idő a fotózásra :D

    VálaszTörlés