Csak leírom még, mi lett az édesköményből. Nagyon megtetszett Keveházi Katalin rizottója. Hagymát sütögettem, rá a gyufaszálra vágott édeskömény gumó, na, azért egy kis fokhagyma csak kell. Rizottórizs, borocska, zöldséglé, és a végén vaj ér parmezán kísérte az édeskömény zöldjét. Mellé egy gyors saláta született, még mindig csodálatos állapotban volt a múlt heti (tölgylevelű? pikarde?) saláta, lila újhagyma, kapott még egy paradicsomot, és a legegyszerűbb olívaolaj-citromlé-só öntetet. Nagyon jólesett!
A nagy adag salátához is elkészült az öntet, parmezános lett. Mozsárban kevéske kaprival töltött szardellát törtem, zúztam, meg fokhagymát, sok olívaolaj, kevés tejföl tette krémesebbé, és citromlé és jóízű mustár savanykássá, friss őrölt színes bors csipkedőssé. Érdekes lett!
Egyetek jókat!
Forrás: Schreiner Attiláné, Gyöngyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése