Hozzávalók:
- egy adag omlós alaptészta
- 1 fej hagyma
- 2 darab sárgarépa
- 2 darab kápia paprika
- fél padlizsán
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek barna cukor
- 1 ek borecet
- só, bors
Elkészítés:
- Olyan kb. 24 cm-es átmérőjű serpenyővel dolgozzunk, amit be tudunk tenni a sütőbe. Ha a nyele nem fém, akkor vastagon vonjuk be alufóliával.
- A hagymát, a répát és a többi zöldséget felkockázzuk, majd olívaolajon - a hagymával kezdve - megpároljuk őket.
- Rászórjuk a cukrot, hozzáadjuk az ecetet, majd sózzuk, borsozzuk. Még 2 percig pirítjuk.
- A tésztát kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és beborítjuk vele a zöldségeket.
- 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
- A serpenyőből kiborítjuk.
- A maradék tésztából készíthetünk fűszeres kekszet.
Forrás: Nők Lapja Konyha (2012)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése