2013. június 23., vasárnap

Zöldséges tarte tatin

Könnyű nyári ebéd/vacsi. Az alapanyagokra megéri várni még egy picit. :) 

Hozzávalók:

  • egy adag omlós alaptészta
  • 1 fej hagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 darab kápia paprika
  • fél padlizsán
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek barna cukor
  • 1 ek borecet
  • só, bors
Elkészítés:
  1. Olyan kb. 24 cm-es átmérőjű serpenyővel dolgozzunk, amit be tudunk tenni a sütőbe. Ha a nyele nem fém, akkor vastagon vonjuk be alufóliával.
  2. A hagymát, a répát és a többi zöldséget felkockázzuk, majd olívaolajon - a hagymával kezdve - megpároljuk őket.
  3. Rászórjuk a cukrot, hozzáadjuk az ecetet, majd sózzuk, borsozzuk. Még 2 percig pirítjuk.
  4. A tésztát kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és beborítjuk vele a zöldségeket.
  5. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  6. A serpenyőből kiborítjuk.
  7. A maradék tésztából készíthetünk fűszeres kekszet.
Forrás: Nők Lapja Konyha (2012)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése