- 1 közepes hokkaido tök
- 2 nagy szelet rozskenyér
- 15 dkg bacon
- 1 fej lilahagyma
- 15 dkg kecskesajtkrém
- 7 dkg cheddar sajt
- 1 marék pisztácia durvára vágva
- 1 kis csokor petrezselyem
- frissen őrölt bors
- 2 ek tejszín
- A bacont csíkokra vágom, száraz serpenyőbe teszem és pirosra sütöm. Amikor elkezd pirulni, mellédobom a vékony szeletekre vágott lilahagymát, 1 percig pirítom és elzárom a gázt.
- A kenyeret hájával együtt 1 cm-es kockákra vágom, közepes tálba teszem. A tálba öntöm a hagymás bacont is, zsírjával együtt. Összedolgozom a kecskasajtkrémmel, pisztáciával és a reszelt cheddarral is. Beleszórom a finomra aprított petrezselymet, enyhén borsozom. Só nem kell bele a bacon miatt.
- A tölteléket a kettévágott, kimagozott tökbe töltöm. Meglocsolom a két felet 1-1 ek tejszínnel. Kisméretű hőálló tálba teszem, amiben épp elfér a két töltött fél. Aláöntök 1/3 dl vizet, lefedem alufóliával és 20 percig sütöm.
- Ezután leveszem a fóliát és újabb 20 percig sütöm, hogy szép piros legyen. Salátával tálalom.
http://lilafuge.blog.hu/2011/08/05/hokkaido_toltve_rizs_es_hus_nelkul
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése