2013. június 3., hétfő

Kecskesajttal, rozskenyérrel töltött tök

Hozzávalók:
  • 1 közepes hokkaido tök
  • 2 nagy szelet rozskenyér 
  • 15 dkg bacon
  • 1 fej lilahagyma 
  • 15 dkg kecskesajtkrém
  • 7 dkg cheddar sajt
  • 1 marék pisztácia durvára vágva 
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek tejszín 
Elkészítés:
  1. A bacont csíkokra vágom, száraz serpenyőbe teszem és pirosra sütöm. Amikor elkezd pirulni, mellédobom a vékony szeletekre vágott lilahagymát, 1 percig pirítom és elzárom a gázt.
  2. A kenyeret hájával együtt 1 cm-es kockákra vágom, közepes tálba teszem. A tálba öntöm a hagymás bacont is, zsírjával együtt. Összedolgozom a kecskasajtkrémmel, pisztáciával és a reszelt cheddarral is. Beleszórom a finomra aprított petrezselymet, enyhén borsozom. Só nem kell bele a bacon miatt.
  3. A tölteléket a kettévágott, kimagozott tökbe töltöm. Meglocsolom a két felet 1-1 ek tejszínnel. Kisméretű hőálló tálba teszem, amiben épp elfér a két töltött fél. Aláöntök 1/3 dl vizet, lefedem alufóliával és 20 percig sütöm. 
  4. Ezután leveszem a fóliát és újabb 20 percig sütöm, hogy szép piros legyen. Salátával tálalom.
Forrás:
http://lilafuge.blog.hu/2011/08/05/hokkaido_toltve_rizs_es_hus_nelkul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése